tárgyak távol babáktól

10 háztartásban lévő tárgy, amelyet tartsunk távol a babától

Baba témák

Körülbelül 6 és 9 hónapos kora között a kicsi valószínűleg mozgásban van, mászkál és mászkál mindenfelé… és soha többé nem fogsz ugyanúgy nézni otthonodra. Annyi zugba kerülhet a baba; annyi vezetéket kell húzni; annyi éles sarok. Gah! De ne ess pánikba!

Először is szerezzen be néhány babakaput, hogy távol tartsa az újonnan érkezett mobilját a lépcsőtől. Ezután ereszkedjen térdre, és fedezze fel a házát, hogy lássa, mit látna gyermeke. Lehet, hogy meg fog lepődni azon, amit talál! Ügyeljen a következő háztartási tárgyakra, hogy távol tartsa a kíváncsi kezektől.

1. háztartási veszély: Műanyag zacskók

A műanyag fólia, amelybe a WC-papírt csomagolják; a táskák, amelyekben hazahozza az élelmiszereket; száraztisztító zacskók: Minden műanyag zacskó veszélyes, és fulladást okozhat, ha a baba a táskát a fejére kapja. Tartsa biztonságosan a táskákat olyan helyen, ahol gyermeke nem érheti el.

2. háztartási veszély: Kisállatjátékok és -eledel

Igen, nagyon aranyos, amikor csecsemők és kisgyermekek egy szeretett háziállattal lógnak, de kevésbé aranyos – és potenciálisan veszélyes is –, ha állateledelt vagy játékot kapnak a szájukba és megfulladnak.

3. háztartási veszély: Meglazult, elveszett tárgyak

Öngyújtók, érmék, hajtűk, ajakbalzsam tubusok, kulcsok… minden, ami kieshetett a zsebéből vagy pénztárcájából és a padlóra került, veszélyes lehet a babára. Végezzen napi söprést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a padló mentes az apró tárgyaktól, amelyekben gyermeke megfulladhat.

4. háztartási veszély: Távirányítók

A gyerekek szeretnek a távirányítókkal játszani, de mivel a bennük lévő elemek komoly kockázatot jelentenek, nem szabad elérni őket. Vagy próbálja meg csomagolószalaggal letakarni az elemtartó fedelét, hogy a baba ne férhessen hozzá az elemekhez.

5. háztartási veszély: telefonok, töltők, töltőportok

Tartson meg minden olyan eszközt, amely elektromos áramforráshoz csatlakozik, vagy amely összetörhet és elszakadhat a kisgyermekektől.

6. háztartási veszély: Tisztító vegyszerek

A mosogatószerek, folteltávolító szivacsok vagy tisztító spray-k, porok, zselék és folyadékok a mosogató alatt vannak… és könnyen hozzáférhetők a gyerekek számára? Ha igen, mihamarabb szerezzen be egy bababiztos zárat a szekrényhez – vagy tároljon mindent magasan.

Háztartási veszély #7: Személyi higiéniai termékek

Ugyanez a szabály vonatkozik az olyan testápolási cikkekre, mint a sminkek, szappanok, bőrápoló spray-k, fényvédők, hajformázó termékek, valamint olyan felszerelések, mint a hajsütővas, hajszárító, körömlakk és minden egyéb vegyszert tartalmazó cikk. Mindent be kell zárni.

8. háztartási veszély: Alapvető irodai kellékek

Tollsapkák, ceruzaradírok, kapcsok, iratkapcsok és olló: Ha gyermeke elérheti az asztalon lévő apró tárgyakat, ideje elzárni őket.

Háztartási veszély #9: Kézitáskák

Ledobod a pénztárcádat, amikor belépsz az ajtón? Ha igen, hagyd abba! A baba könnyen benyúlhat a belsejébe, és olyan tárgyakat kaphat a kezébe, amelyek árthatnak neki, például gyógyszereket, kulcsokat, aprópénzt és leheletfinomokat.

10. háztartási veszély: Magas kockázatú fulladásveszélyes tárgyak

A léggömbök, golyók, érmék, óraelemek és egyebek nagyon veszélyesek a csecsemőkre és a gyermekekre. A teljesebb lista megtekintéséhez tekintse át a gyakori fulladásveszélyeket.

Bababiztos beállítások, amiket mindenképp tegyél meg otthonodban

Annak érdekében, hogy a fenti tárgyakat ne a baba elérhesse – és még jobban megóvjuk őket – itt az ideje, hogy gondoskodjon a bababiztosságról. Íme, egy gyors alapozó néhány bababiztosító feladattal:

Fedje le az éles sarkokat. Használjon lökhárítóvédőket az asztalok és egyéb bútorok éles sarkainak védelmére.

Ellenőrizze a játékdobozokat. A nehéz fedők nemcsak fejbe üthetik a gyermeket, hanem be is csaphatják.

Rögzítse az összes bútort. Különösen fontos, hogy rögzítse azokat a könyvespolcokat és komódokat, amelyekre a babák hajlamosak felmászni. Az internetmegosztás megakadályozza a felborulást.

Használj babakapukat. Helyezze őket a lépcső tetejére és aljára, valamint olyan ajtónyílásokba, ahová nem szeretné, hogy gyermeke menjen.

Húzza ki a kisméretű készülékeket. Kenyérpirítók, turmixgépek, kávéfőzők, főzőlapok: Mindent, amit a baba elérhet, húzza ki a konnektorból, és a vezetéket biztonságosan tárolja.

Vigyen át minden szobanövényt. A növényeknek, különösen a mérgezőknek, magasra kell menniük, vagy olyan helyiségekbe kell kerülniük, ahová a baba nem mehet.

Szerelje be a szekrényzárakat. A balesetek megelőzése érdekében fontolja meg a csuklópánt-becsípődés-védőket, a tűzhelygomb-védőket és a WC-zárakat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük