így lesz babaiztos az otthonod

Bababiztos otthon – itt az ellenőrzőlistád!

Baba témák

Amikor a kezedben tartod apró, törékeny újszülöttjét, nehéz elképzelni, hogy egy nap hamarosan felhúzzák a bútorokat, felderítik a szekrényeket… és talán a könyvespolcot is megméretezik! Hamarosan az a csecsemő, aki egykor megelégedett azzal, hogy egy helyre gyökerezve bámuljon körbe a szobában, mindazokon a tiltott, törékeny családi örökségeken tipeg majd, és felborul.

 

Tehát itt az ideje elfogadni, hogy a gyermekvédelem mostantól az egyik legfontosabb napi munkád lesz. Íme egy útmutató, hogyan és mikor teheti biztonságosabbá otthonát a kicsi minden korában és növekedési szakaszában.

 

Babavédelem újszülöttek számára

Természetesen az újszülöttek körülbelül olyan mozgékonyak, mint egy cserepes növény, ennek ellenére néhány életmentő lépést meg kell tennie, hogy otthona biztonságos legyen a baba számára.

– Telepítsen füst- és szén-monoxid-érzékelőket otthona minden emeletére.

– Helyezz egy tűzoltó készüléket könnyen elérhető helyre minden emeleten (mindig tartson egyet a konyhában). Tervezd meg a menekülést, ha magas épületben lakik (kérdezze meg orvosát, hogy szeretne-e kötéllétrát és füstvédőt).

– Rögzítse a TV-ket és a bútorokat a falhoz billenésgátló bútorszíjakkal. Beszerezheti őket az interneten, vagy bérelhet egy professzionális személyt, aki telepíti őket. (Ezek biztonságossá teszik az otthonokat a földrengések ellen, és megakadályozzák, hogy a családok felboruljanak és összetörjenek, amikor felmásznak vagy rántanak rá.)

– Tartsa az összes vezetéket legalább három méterre a baba ágyától… fulladásveszélyt jelentenek.

– Tartsa kiságyát takarók, párnák, lökhárítók vagy nagy, terjedelmes játékok nélkül az első 12 hónapban.

Csecsemőbiztos a hamarosan mászkáló baba számára

 

Most kezdődik a móka… Baby számára legalábbis. Ha a baba mozgásban van, akkor tényleg a lábujjakon kell lenni.

– Használjon babakapukat a tiltott területek blokkolására. Különösen fontos, hogy tegyen egyet a lépcső tetejére, az állateledel vagy cicaalom köré. És ha van egy működő kandallója, tegyen rá egy kaput.

– Szereljen fel reteszt minden olyan szekrényre, amelybe nem szeretné, hogy a baba belépjen, különösen azokra, amelyek mérgező tisztítószereket, gyógyszereket vagy olyan apró tárgyakat tartalmaznak, amelyek fulladásveszélyt okozhatnak. (Ha van helye, néhány szülő szeretne egy szekrényt nyitva hagyni, hogy gyermekük örömét lehessen felfedezni a biztonságos tárgyak, például a műanyag edények felfedezésében).

– Tegyél egy reteszt a wc fedelére! (A babák megfulladtak a saját fürdőszobájukban.)

– Ne tartson vödör vizet a közelben. (Ezekbe is belefulladtak.)

– Állj négykézláb, mint a babád! Vizsgálja meg az egész padlót – faltól falig –, hogy találjon olyan laza tárgyakat, amelyek fulladást okozhatnak. Egy jó hüvelykujjszabály: Ha elfér egy vécépapír tubusban, akkor elég kicsi ahhoz, hogy lenyelje, például érmék, golyók, érmeelemek, mágnesek, kapcsok, műanyagdarabok, iratkapcsok, hüvelykujjrögzítők és nagydarabok. gyerekjátékok (gondolj: Legos vagy Barbie cipők).

– Ellenőrizze, hogy az ajtózárókon van-e levehető sapka (fulladásveszély!). Ha igen, cserélje ki őket egy egyrészes, gyermekbiztos változatra.

– Soha ne nyúljon forró ételhez/folyadékhoz, amikor a baba a karjában van. Egy hirtelen mozdulat szörnyű égési sérülést okozhat.

– Fedje le a bútor éles sarkait védő ütközőkkel. Számos színben, méretben és anyagban kaphatók, így kiválaszthatja azokat, amelyek a legmegfelelőbbek az Ön számára. (Ha azonnal – vagy utazáskor – le kell fednie őket, átmenetileg csökkentheti a kockázatot, ha letakarja egy vattakoronggal és néhány réteg festőszalaggal.)

– A kis csúszómászók őrült dolgokat művelnek, például bedugják a nyelvüket a konnektorba, vagy félig kihúzzák a csatlakozót, és megérintik! Takarja le a közelben lévő elektromos csatlakozóaljzatokat, vagy cserélje ki gyermekbiztonsági változatra. Rejtsd el a tápkábeleket a bútorok mögé.

– Rejtsd el az elektromos vezetékeket, hogy a lánctalpas ne tudjon lehúzni semmilyen lámpát, számítógépet, tévét, vasalót vagy más készüléket, és ne tekerje a vezetéket a nyak köré!

– Távolítson el minden vegyszert a mosogató alól (különösen a fehérítőt, a lefolyótisztítót, az ammóniát és a mosogatószert… és hagyja abba a mosogatószeres edények használatát, mert nagyon veszélyesek, ha egy gyerek kiveszi a mosogatógépből és lenyeli.

– Takarjon le minden olyan kemény felületet, amelyen a baba leeshet és beütheti a fejét (például egy tégla kandalló).

Bababiztosság hamarosan sétáló babája számára

Vigyázz világ! Gyermeke most egyenesen áll, és a világuk sokkal nagyobb lett… és kockázatosabb! Tartsa biztonságban kisgyermekét ezekkel a fontos extra lépésekkel.

– Tartsa az ablakokat reteszelve, vagy szereljen fel ablakvédőt, hogy megóvja kicsikét a kieséstől.

– Tartsd távol a kicsid a konyhából!

– Szereljen fel sütőzárat és gombfedeleket a tűzhelyre.

– Helyezze el az éles tárgyakat. Ez azt jelenti, hogy a késeket ideiglenesen tárolja, az evőeszközöket pedig egy zárható fiókban tárolja.

– Helyezze az alkoholos italokat magas helyre vagy helyre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük