köröm vágás baba korban

Hogyan vágd kisbabád körmeit?

Baba témák

Hát nem milyen gyorsan nő a kisbabád? A körmei is! Gondoltad volna, hogy kisbaba korban akár hetente kell foglalkoznod körmével? Mivel minimálisan tudják csak kontrolálni kezüket ekkor még a nagyobb köröm sérüléseket okozhat arcukon vagy egyéb testrészükön.

Viszont pici kezükön a köröm vágása még nehezebb, de néhány jól irányzott mozdulat és túl is vagy rajta. Mutatjuk a tippeket!

Próbáld meg reszelni a körmét

A körmei kisbabádnak szuper puhák és kicsik. Az első hetekben érdemes lehet reszelni a körmét. Ez bár több időt vesz igénybe, mintha ollóval esnénk neki, de cserébe jóval biztonságosabb. Ahogy a körmei kezdenek megkeményedni bátran válthatunk ollóra.

Hogyan vágjuk le a baba körmeit ollóval

Fárasztó? Igen! Lehetetlen? Na nem! Mielőtt teljes pánikba esnél miként állj neki, olvasd el a lenti listát!

  • Győződjünk meg róla, hogy valón szükség van vágásra: Figyeljünk rá, nehogy csak bevágjuk a körmét. A viszonyítási alapod a következő legyen: ha elég hosszú a körme, hogy megkarcolja az arcát, akkor vágni kell.
  • Kizárólag babáknak szánt termékeket használjunk: Kizárólag baba körömollót használjunk! Így minimalizálhatjuk a felesleges sérüléseket, fájdalmakat.
  • Fogd meg a baba kezét: Egyik kezeddel tarts stabilan a kisbaba kezét
  • Alvás közben a legjobb elvégezni a műveletet: Ne feledd, ő nem tudja magát kontrolálni, bármikor megmozdíthatja a kezét. Legjobb, ha akkor vágod a körmét, ha éppen alszik.
  • Ne használjuk a fogunkat: Bármilyen egyszerű megoldásnak történik, rossz lehet a vége: baktériumok juthatnak kisbabánk szervezetébe nyálunkkal, amikkel lehet még nem tudni megküzdeni.
  • Ujjbegy benyomása: Finoman nyomjuk meg az ujjbegyet és már tudjuk is vágni a körmét.
  • Kerekítsük le a széleket: Kövessük a kisbaba ujjbegyének nyomát és az alapján kerekítsük le a körmét.
  • Vágd le a lábkörmöket: a kézzel ellentétben ezeknek egyeneseknek kell lennie, hogy megelőzd a benőtt körmöket.

 

Reméljük ezekkel a tippekkel te is sokkal bátrabban esel neki kisbabád körmének levágásnak. Ha elbizonytalanodsz, ne félj szakembert felkeresni.

Baba-mama blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük