5 dolog az életbiztosításról, amit tudnod kell

5 dolog, amit nem tudtál az életbiztosításról

Anyuka témák

Valószínűleg már mindent megtett, hogy felkészüljön az örömökre… de sok szülő elfelejti a családja számára a pénzügyi védelem egyik kulcsfontosságú formáját: az életbiztosítást. És tudta-e, hogy még akkor is, ha már rendelkezik biztosítással az egyik vagy mindkét szülőn keresztül, az még mindig nem elég? Íme öt dolog, amit az újdonsült anyukáknak és apukáknak tudniuk kell…

1. Míg a munkavállalók 70%-a életbiztosítást köt a munkáltatóján keresztül, a legtöbbnek csak az éves fizetésének megfelelő fedezetet kínálnak. A pénzügyi szakértők gyakran az éves fizetés 5-10-szeresét ajánlják az életbiztosításnak.

2. Ha már biztosított, de gyermekvállalása után további védelemre van szüksége, a különbözetre vonatkozó kiegészítő kötvény igénylése olcsóbb lehet, mint a meglévő kötvény felmondása és a teljes összegre új kötvény igénylése. Miért? Idősebb, mint amikor először jelentkezett, ami megnövelheti az árfolyamot.

3. Nem kell többé hetek (sőt hónapok sem!) az életbiztosítás igénylése és a fedezet megszerzése. Ma megfizethető, átfogó és minőségi lefedettség percek alatt megvásárolható online.

4. Az életbiztosításnak nem kell drágának lennie! Például egy 35 éves, kiváló egészségi állapotú anya jogosult lehet egy 20 éves, 500 000 dolláros Haven Term szerződésre, mindössze 17,50 dolláros havi prémiumért.

 Az életbiztosítás nem csak a legerősebb és legegészségesebbeknek van fenntartva. Sok „jó” vagy „átlagos” egészségi állapotú szülő továbbra is megkaphatja a családja védelméhez szükséges fedezetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük