mi az a vízben szülés

A vízben szülés biztonságos?

Terhesség

A szülési terv kidolgozása stresszes lehet! El kell döntenie a születési helyről, a szülés módjáról, technikájáról és egyebekről. Az egyik népszerű szállítási lehetőség, amelyet sok szülő fontolgat, a vízben szülés.

 

Mi az a vízben szülés?

A vízben szülés nagyjából az, aminek hangzik… vízben dolgozni és szülni! Manapság sok kórház vagy szülőközpont speciális szülőmedencékkel vagy káddal van felszerelve, hogy ezt lehetővé tegye. Egyes esetekben a nők úgy döntenek, hogy vízben szülnek otthonukban dúlával vagy szülésznővel.

 

Hol történik a vízben szülés?

A vízben szülést választó anyukák nagy kádak meleg vízbe kerülnek vajúdás közben. Sok nő választja ezt a lehetőséget, mert a jelentések szerint csökkenti a szülési fájdalmat. És ha csökkenti a fájdalmat és növeli a komfortérzetet, az sokszor felgyorsítja a szülés folyamatát (és ki ne kívánná!)

A vízben végzett munka viszonylag új fogalom. Az évszázadok során a nők soha nem szültek vízben gyermeket, így még mindig van némi zűrzavar a szülési gyakorlat körül.

Vita a vízben születésekkel

Míg a vízben vajúdni biztonságos, ellentmondások vannak a tényleges vízben szülés körül. Az anyaméhben a baba tüdeje nagy debütálására készül. Az első lélegzet egy hatalmas életváltás. Amikor azonban a baba vízben születik, fennáll annak a veszélye, hogy a víz egy részét belélegezheti, ami fulladáshoz vezethet. Egy másik lehetséges kockázat a fertőzésnek való kitettség, különösen, ha az anyának székletürítése van a kádban.

Ha azt tervezi, hogy kórházban szül, mindenképpen tervezzen be egy privát túrát a létesítményekben. Hozz magaddal egy listát a kérdésekről, beleértve azt is, hogy szabad-e vízben szülni.

Az Ön döntése, hogy kíván-e vízben szülni vagy sem, és a tájékozottság kulcsfontosságú. Fontos, hogy ezt a döntést megvitassa a szülésznővel vagy a szülésznővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön és babája számára mi a legjobb terv.

Végső soron fontos, hogy rugalmas legyél, amikor a születési tervedről van szó. A vajúdás során gyorsan változhatnak a dolgok, és komplikációk léphetnek fel, de az orvosok, szülésznők, dúlák és a szülők első számú prioritása a mama és a baba biztonsága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük