kisgyermekkel utazás

Utazás kisgyermekkel – A legboldogabb babakalauz

Kisgyerek témák

Egy kisgyermekkel (8 hónapos – 5 éves korig) mennyei utazás lehet… vagy pokol a kerekeken! De itt van a jó hír: amit most (és az utazás során) teszel, az teljesen az Ön javára dönthet!

Íme 5 ötlet, amelyek megkönnyítik a kisgyermekeddel való utazást… az elejétől a végéig:

Indulás előtt készüljön fel

Az összeomlások elkerülhetetlenek! Gyakorolj tehát néhány speciális lépést a kisgyermekek együttműködésének fokozására 1-2 héttel az elutazás előtt: kisgyermekek, pletykálkodás és türelemnyújtás – a legboldogabb kisgyermek című cikkben tárgyalt technikák

Tökéletesítse alvási rutinját, és kezdjen el egy lovey, masszázs vagy olvasás, valamint speciális, dübörgő, alacsony hangú fehérzaj CD-nket/letöltést (minden alváshoz és éjszakához).

Készítsen egy kis könyvet az utazásról (fényképekkel a repülőről, szállodáról, helyszínekről stb.), amelyet minden nap elolvashat, MIELŐTT elutazik.

Kérdezze meg orvosát a Benadryl-ről. (Segíthet a hosszú repüléseken, de kérdezze meg, hogyan tesztelheti, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem lesz tőle túlzott a gyermeke!)

Odaérni anélkül, hogy felizzadna

Foglald le őket! Az iPadek és a táblagépek isteni ajándék. Ha vezet, gyakran álljon meg. (Ha szükséges, használjon Benadrylt – a fent leírtak szerint.)

Repülőgépeken sétáljon – sokat! –, és hozzon magával különleges finomságokat és meglepetéseket. Rejtsd el pénztárcád, kabátod stb. különböző zsebeibe. Olvassa el az utazási könyvet, hogy gyermekét lekösse mindazokat a szórakoztató dolgokat, amelyek hamarosan megtörténhetnek!

Használjon matricákat, zsetonokat, kéznél lévő csekket, finomságokat stb., hogy megjutalmazza a kooperatív/csendes viselkedését (30-60 percenként).

Összeomlás esetén először használja a legjobb kisgyermekekre és gyorséttermi szabályokra vonatkozó szabályokat, hogy ismerje el a baba érzéseit. AKKOR próbálja meg a figyelemelterelést, a magyarázatot… vagy a vesztegetést. (Repülés kellős közepén nem árt sütiket használni, hogy átvészelje a nehéz helyzeteket… hacsak a gyermeke nem hajlamos jobban elvadulni a cukortól!)

Elalvás segítése: Időzóna-változások esetén is

A sok reggeli napsütés az első 1-2 napon segít leküzdeni a jet lag-et.

Korlátozza az alvást 90-120 percre. (A túl sok nappali alvás károsíthatja az éjszakai alvást.)

Egy órával lefekvés előtt halványítsa el a fényeket, és kapcsolja be a fehér zajt a háttérben.

Tartsa alvási rutinját. A kiszámíthatóság segít ellazulni. Használjon fehér zajt minden alváshoz és éjszakához (ez egy „hangmackó”, amely elfedi a külső zavaró fényeket, hangokat és szagokat egy szállodai szobában). Ne feledkezz meg a totód szerelméről.

Kerülje a traumákat (nagy és kicsi)

Hozzon magával elsősegély-/betegséggyógyszert, beleértve az összes speciális gyógyszert is.

Beltéri biztonság: Gyermekbiztosítsa a helyiséget (szigetelőszalag, elektromos csatlakozók stb.). És keressen veszélyeket: lehúzható zsinórok, forró víz, poloska stb.

Kültéri biztonság: Kerülje a leégést. Tartsa távol a rovarokat természetes riasztószerekkel vagy akár DEET-vel (ezt csak ruházatra tegye, bőrre ne).

Legyen egyszerű, ha kisgyermekkel utazik

Mielőtt elindulna, keresse meg a gyerekeknek szánt helyeket: parkokat, múzeumokat stb. Tervezzen sok megállót, mindig vigyen magával ételt és vizet.

Kisgyerekeknek használjon hordozót, nagyobb gyerekeknek pedig fontolja meg a hám/póráz használatát.

Tartsa röviden a tevékenységeket. Korlátozza magát egy órára a múzeumban, majd 30 percnyi üldözést a kertben.

Kerülje az édességet és a finomságokat. A vadcukor kilengése kitöréseket válthat ki.

Naponta sokszor kérdezze meg a totója véleményét, hogy fokozza a tisztelet érzését. És álljon készen arra, hogy megtegye a tipegőket, amikor az elkerülhetetlen felfordulások felmerülnek.

A kisgyerekkel való utazás nem a gyengeelméjűeknek való, de ezekkel a tippekkel felvértezve minden érintett számára megkönnyíti az utazást. Előzetes felkészüléssel, matricák és harapnivalók felhalmozásával, valamint az alvás előtérbe helyezésével nyugodtabb, élvezetesebb utazásra készülhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük