meglepő tények a csecsemőkről

10 meglepő tény az újszülőtt kisbabákról

Baba témák

Íme 10 szórakoztató tény a babákról, amelyek meglephetnek. Bár ezek az újszülött valóságok némelyike ​​sokkoló lehet, nem kell megijedni!

 

  1. A csecsemők pirosra duzzadt szeméremajkakkal vagy nagy léggömb alakú herékkel születnek. Ne aggódj, ez teljesen normális!

 

  1. Az újszülött csecsemők annyira éretlenek, hogy gyakran szabálytalanul lélegznek, remegnek, és keresztbe néznek. Sok ilyen probléma megszűnik, ahogy a csecsemők nőnek és fejlődnek.

 

  1. Az első kilépő anyatej (kolosztrum) tele van antitestekkel, vitaminokkal, és annyi fehérvérsejtje van, mint a vér… ezért is jó a babának.

 

  1. Minden baba nagyon rövid nyakkal és apró állal születik. Néhány évbe telik, amíg az álluk mérete utoléri az arc többi részét.

 

  1. A babáknak fekete, kátrányszerű kakijuk van (Robin Williams szerint úgy nézett ki, mint a tépőzár és a mérgező hulladék keresztezése!).

 

  1. A csecsemők gyakran úgy néznek ki, mint egy kis majmok, fülükön, vállukon, homlokukon és lábujjukon szőrös szőrűek, amelyek úgy görbülnek, mintha banánt akarnának megragadni.

 

  1. Életének harmadik napján a baba vizelete rózsaszínűvé válhat (az alacsony folyadékbevitel jele).

 

  1. A baba puha pontját jól védi egy membrán, amely majdnem olyan kemény, mint a bőr.

 

  1. A babák olyanok, mint a kis tevék. Úgy születnek, hogy testükben több kiló élelem és víz van, így életük első napjaiban alig van szükségük egy csepp tejre.

 

  1. A köldökzsinór nem esik le… lerohad!

 

Baba-mama blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük