fürdőkád biztonságos fürdés

Biztonságos fürdés babával – Tippek és tanácsok

Baba témák

A fürdés nem csak a babanapok szükséges rituáléja, hanem igazán édes és szórakoztató is lehet! De persze, ha drága bogaradat egy kád vízbe teszed, az kockázatokkal jár, ezért kulcsfontosságú, hogy tegyen néhány lépést a biztonságuk érdekében.

Baba-mama blog

A legfontosabb dolog az, hogy soha, de soha ne hagyd felügyelet nélkül a babát a kádban… még 3 másodpercre sem! Ennyi időbe telik, amíg a baba megcsúszik vagy nem biztonságos helyzetbe esik, és vizet szív be. A legtöbb gyermekkori vízbefulladás otthon történik a kádban (a csecsemők mindössze 1 hüvelyknyi vízben haltak meg)… és a legtöbb fürdőkádban bekövetkezett haláleset az első évben következik be. Ha fürdés közben ki kell fogynia, mindig kenje fel a kicsikét egy törülközőbe és vigye magával!

A korai hónapokban a legtöbb szülő mosogatóban fürdeti babáját. Természetesen ügyelnie kell arra, hogy soha ne tegye ki a babát nagyon forró víznek, és óvja picit attól, hogy a csapra csapja a fejét, vagy nehogy bedugja a kis lábát egy dugó. Számos csúszásgátló betét található, amelyeket a mosogatóba helyezhet, vagy az alját kibélelheti egy tiszta törülközővel, hogy kevésbé csússzon.

Amikor fürdőkádat választ a baba számára, keressen olyan tulajdonságokat, amelyek megakadályozzák, hogy a baba lecsússzon a vízbe, például egy heveder vagy egy lejtős, texturált felület. És hagyja ki a felfújható kádat. A felfújható kádak túl vékonyak lehetnek ahhoz, hogy eltartsák a babát, és csúszósak, amitől a kicsi a vízbe csúszik. Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a kézi kézfejű kád nem jó választás. Fontos, hogy a kád megfeleljen a legújabb szabványoknak. Keresse azokat a kádakat, amelyek 2017 októbere után készültek, ez az utolsó alkalom, hogy az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága frissítette irányelveit.

További fürdőbiztonsági tippek

Mindig tartsa az egyik kezét a babán. A vizes babák csúszósak, és néha egy kicsit inognak, és lecsúsznak a vízben. Fürdés előtt gyűjts össze mindent, amire szükséged van karnyújtásnyira, hogy ne kelljen elszaladnod – még csak a fürdőszoba másik végébe sem – miközben a kicsi ázik.

Kerülje el a fürdőülést. Bár ezek az ülések okos módszernek tűnhetnek a csecsemők függőleges helyzetben tartására, mielőtt még megvannak az izmaik az önálló üléshez, könnyen felborulhatnak.

Ne hagyjon vizet a fürdőkádban a fürdés után. Ez fulladásveszélyt jelenthet a mozgó csecsemők vagy kisgyermekek számára, akik a fürdőszobába jutnak felfedezni.

Ügyeljen arra, hogy a víz ne legyen túl forró. A babáknak hihetetlenül érzékeny bőrük van, ami könnyen leéghet. Kényelmesen tarthatja a kezét a folyó víz alatt, de ha kétségei vannak, hőmérővel ellenőrizheti, hogy a hőmérséklet nem haladja meg a 120 °F-ot.

Zárja el a vizet, mielőtt a babát a kádba helyezi. Ha rajta hagyja, a víz túl meleg vagy túl mély lehet.

Támogassa… önmagát. A babafürdetés másik figyelmen kívül hagyott aspektusa a szülők támogatása. Sok időt fog tölteni a kád mellett. Szerezzen be egy jó párnát a térdének vagy egy kis széket, amelyen leülhet, amikor a kád mellett van.

Baba blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük