baba fejlettség 8 hónaposan

8 hónapos baba mérföldkövei

Baba témák

A baba érzékszervei révén érzékeli a világot: az öt közös érzékszerv (érintése, szaglása, ízlelése, hallása, látása)… és még néhány (például, egyensúly, pozíció). Ráadásul természetes képességüket használják, hogy észrevegyék az okot és az okozatot (megrázok egy csörgőt, és zajt ad).

8 hónapos babája fejlődése

8 hónapos gyermekének szociális fejlődése

A babája hónapok óta valószínűleg hihetetlenül nagylelkű mosolyával és kuncogásával, szabadon odaadva őket idegeneknek az utcán. De 6-8 hónapos koruk körül még a társas babák is félnek az idegenektől.

Baba-mama blog

Természetesen nehéz, amikor a baba sírva fakad, amikor a nagymama csókot próbál adni, de ez teljesen normális. Ez annak a jele, hogy babája erős és egészséges kötődést mutat Önhöz, és hogy nem mindenki megbízható tagja a családnak. Néha a gyerekekben különleges aggodalmak alakulnak ki az egyértelmű fizikai különbségek miatt (szorongás a szakállas vagy szemüveges emberek miatt), néha pedig érzékenyek arra, hogy valaki túl hangosan beszél, vagy furcsa szagokra (dohány vagy erős parfüm).

Mit kell tennie, ha kicsije rendkívül óvatos idegenekkel szemben? Legyél türelmes.

Ha az új személy nem gyakori látogató, a felnőttnek megértőnek kell lennie. („Elnézést, Edit néni, nem szokott hozzá ehhez a sok új archoz. Egy darabig fogom, és segítek neki felmelegedni.”) Ha közeli barátról vagy családtagról van szó, maradjon egy kicsit távol az illetőtől. , fogd meg a babának tetsző játékot, és ülj le egy alacsony székre vagy a padlóra. Ösztönözze őket, hogy mosolyogjanak, de csak néhány másodpercig (az óvatos csecsemők nem szeretik, ha megbámulják őket, vagy nem szeretnek a figyelem középpontjában lenni).

Segít, ha együtt játszol, így a baba láthatja, hogy a másik személy a barátod, és nem fenyegeti őt. (Add a játékot oda-vissza, vagy gyakorolj közösen egy kis dalt). Majd időnként ajánld fel a játékot a gyereknek a barátság jeléül.

Ne aggódj… jobb lesz. A kulcs az, hogy felismerjük, hogy három-öt látogatásra lehet szükség – türelmesnek kell lenni, és nem tolakodva –, hogy az óvatos csecsemő jól érezze magát. (PS: Ez a védekező ösztön az, ami megakadályozza, hogy 2 éves gyermeked megfogja egy idegen kezét, és csak úgy elsétáljon.)

A világ felfedezése érzékszerveken keresztül

Egyik helyről a másikra eljutni annyira izgalmas, mert tele van új kihívásokkal és örömökkel! Az izmok használatának gyakorlása során a baba állandó „beszélgetést” folytat testével és érzékszerveivel. Gyakorolnak – újra és újra –, de látják, mire vagy képes, és elhiszik, hogy ők is képesek rá. Amikor végre fel tudnak állni, miközben támogatják, óriási az izgalom. („Jaj! Megcsináltam! És ó, a világ olyan menőnek tűnik innen!”) Gyermeke minden nap abban az örömben lesz, hogy győztes lehet – mond vagy tesz olyat, amit előző nap nem tudott megtenni. És te lehetsz a szeretett pompomlányuk!

A jobb kéz-szem koordináció, a fogzás és a kiindulási szilárd testek között a baba valószínűleg mindent megpróbál a szájába adni. Ami a fejlődést illeti, a „babaszájzás” teljesen jó úton halad, de a higiénia és a fulladás POV-ja alapján… ez nem olyan bájos.

  • Olyan dolgokat válasszon, amelyeken biztonságosan rágható, például fogak vagy apró darabok nélküli játékok.
  • Porszívózzon és söpörjön – sokat! –, hogy felfogja a padlón talált apró műanyagdarabokat, csomagolóanyagokat stb.
  • Győződjön meg arról, hogy a vegyszerek és a kisméretű tárgyak zárva vannak, vagy elérhetetlen helyen tárolják (a mosógép-tabletták és a mosószer-párnák egyedülálló veszélyt jelentenek).
  • Tanulja meg a baba újraélesztését. (Spoiler figyelmeztetés: Ez nagyban különbözik a felnőtt CPR-től.)

8 hónapos babája alvása

Mennyit kell aludnia egy 8 hónaposnak?

Világkutatónak lenni persze kimerítő. 8 hónapos korára babája valószínűleg még mindig naponta kétszer szunyókál, összesen három-négy órát (egyesek még mindig háromszor szunyókálnak). Gyermeke az ébrenléti órákban is élvezhet egy kis nyugalmat, például egy napi sétát (a nappali fény és a friss levegő nagyszerű módja annak, hogy a baba nappalokat és éjszakákat zavartalanul töltse) és a délutáni meseidőt.

Ha a „reggel” még mindig túl korán kezdődik számodra, nem vagy egyedül: a legtöbb 8 hónapos gyerek reggel 7 óra körül ébred, de 10%-uk korai madár, akik hajnali 5 és 6 óra között kezdik kinyújtani a szárnyaikat. családokban futni, de ez néha annak a jele, hogy egy kicsit későbbre kell tolni az alvásidőt, vagy valami történik, ami túl korán ébreszti fel a babát. Két egyszerű megoldás: A sötétítőfüggöny megakadályozhatja, hogy a fény felkeltse a buborékot, és a hanggép felhangosítása (kb. olyan hangos, mint egy zuhany, körülbelül 70 dB) elnyomhatja a hajnal hajnalán fent lévő emberek zaját (beleértve a zajos szemetet is). teherautók!), és segít átaludni a reggeli éhségérzetüket.

A 8 hónapos alvási regresszió

Ha a baba 4 hónapos kora körül göcsörtös alvási regressziót ér el, viszketést okozhat rs lefelé, hogy egy újabb alvási regresszió gyakori 8-10 hónap körül. Szóval, mi van most? A szeparációs szorongás, a fogzás és az új mérföldkövek nagy tényezők.

  • Az óvatos gyermek számára nehéz lehet egyedül felébredni egy csendes szobában. Helyezzen néhány barátságos segítőt a közelébe, hogy megnyugtassa őket, amikor felébrednek (fehér zaj, cumi, egy kis selymes szerelem, fehér zaj, éjszakai lámpa.)
  • Ha a baba napközben őrülten duruzsol és nyáladzik, ezek a kis chomperek idegesítő lüktetést okoznak alvás közben. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy néhány éjszakán keresztül használjon-e valamilyen gyógyszert (például ibuprofént) a fájdalom csökkentése és az ébrenléti ciklus megszakítása érdekében.
  • Szeret a babája napközben mászni vagy felhúzni? Lehet, hogy annyira jól érzik magukat a gyakorlásban, hogy amikor felébrednek az éjszaka folyamán, szeretnének többet csinálni. Néha fel is húznak, de nem tudják, hogyan szálljanak vissza. A cél az, hogy gyakorolják a napközbeni fel- és leszállást, hogy ne legyenek olyan izgatottak, amikor aludniuk kellene. (Ja, és a szerelem és a fehér zaj itt is segíthet.)

Ha a baba ideges, mert felébred, és – hú! – rájön, hogy nem vagy ott, vesd vissza azokat a technikákat, amelyek beváltak az egészséges alvási szokások kialakítása során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük