kisbaba fogorvosi látogatása

Mikor kell a kisbabának először fogorvoshoz mennie?

Baba témák

Neked és babájának sikerült túlélnie az első fogzást! Gratulálunk!  Íme az útmutató arról, hogy mikor kell megbeszélnie az első találkozót a fogorvosnál… és mire számíthat, ha odaér.

Mikor kell a gyerekeknek először fogorvoshoz menniük?

Hamarabb, mint gondolnád! Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) és az Amerikai Gyermekfogászati Akadémia (AAPD) is azt javasolja, hogy gyermekét az első foga után hamarosan, vagy az első születésnapját követő hat hónapon belül vizsgáltassa meg egy fogorvos. Sajnos a tanulmányok azt mutatják, hogy az átlagos életkor, amikor a gyerekek ténylegesen először járnak fogorvoshoz, az 3 év.

Talán ennek az az oka, hogy egyes szülők értetlenül állnak afelől, hogy a babának miért kell fogorvoshoz fordulnia, ha mosolya csak egy vagy két foga van. Íme, miért:

Megelőzi a félelmek kialakulását. Amikor a gyerekek korán felkeresik a fogorvost, megtanulják, hogy ne féljenek a fogorvostól, ami megkönnyíti a jövőbeli találkozókat.

Ismerje meg a fogápolást.

Korán észlelhetőek a problémák. Amikor a fogorvosok korán észlelik a lehetséges problémákat, beavatkozhatnak, mielőtt azok súlyosabbá válnának.

Kifejezetten gyermek fogorvoshoz érdemes fordulni?

Nem feltétlen. Az általános fogorvosok, akik szeretik a gyerekeket, tökéletesen jók lehetnek. Csak tudd, hogy a gyermekfogorvos két-három éves szakképzéssel rendelkezik a fogorvosi iskola után, és csak a legkisebb betegeket kezeli. Az általános fogorvosoknak körülbelül öt hetes képzésük van a gyerekek kezelésében.

Így készülj fel babája vagy kisgyermeke első fogorvosi látogatására:

Nincs ok félni a fogorvostól, hiszen még soha nem jártak nála! Tehát rajtad múlik, hogy megteremtsd a terepet a pozitív élményhez. Íme néhány módszer ennek megtételére:

Találja meg az időzítést. Válasszon időpontot arra az időpontra, amikor gyermeke a legéberebb, boldog… és jól lakott.

Ne kelljen várakozni. A kicsiknek nehéz a várakozás. Mielőtt kimenne az ajtón, győződjön meg arról, hogy fogorvosa a időben tudja fogadni.

Mutasd be.. Ha gyermeke elég idős, beszéljen arról, mire számíthat, például a menő fogorvosi székről, amely a levegőbe emelkedik, és a vidám napszemüvegről, amelyet viselhet. Otthon is játszhat fogorvost, így gyermeke megszokhatja, hogy valaki közelről nézi a gyöngyházfehérjét.

Mi történik az első fogorvosi találkozón?

Első fogorvosi látogatása elsősorban egy találkozás és köszöntés, hogy mindenkivel megismerkedjen. A találkozó körülbelül 30 percig tarthat, és ideje nagy részét az alábbiakkal kapcsolatos kérdések megválaszolásával tölti:

Családi fogorvos története
Fogzás
Cumi használat
A cumisüveges és szoptatási ütemtervek és szokások
Szájhigiénia
Alvási szokások

Milyen gyakran kell a kisgyermekeknek fogorvoshoz menniük?

Akárcsak Ön, a gyerekeknek félévente egyszer kell fogorvoshoz fordulniuk. A kisgyermekek számára, különösen azok számára, akik félnek a fogorvostól, hasznos lehet, ha háromhavonta egyszer felkeresik a fogorvost a bizalom és a bizalom megteremtése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük