20 hetes terhesség

20 hetes terhesség: fél úton vagy!

Terhesség

20 hetes terhes: Babafrissítés

Énekelsz és beszélsz a babáddal? Ez idő tájt a belső füle teljesen kifejlődik, és elkezdhet reagálni a hangokra. A kutatások kimutatták, hogy a méhen belüli babák hallják a zenét – és amikor születésük után ugyanazt a zenét játsszák, gyakran elcsendesednek, és úgy tűnik, figyelnek… ez a jel, hogy valóban emlékeznek rá.

A baba gyakorolja a szopást. Lehet, hogy triviálisan hangzik, de ez egy olyan készség, amelyre szüksége lesz ahhoz, hogy még néhány hónapon belül fenntartsa az életét! Eközben megosztod vele az immunitásodat. A sejtjei átjutnak a placentán a magzati szövetekbe, hogy segítsenek az immunrendszer felépítésében. A szoptatás nagyszerű módja annak, hogy továbbra is védje a kisbabát a születés után; a tejed antitesteket és mindenféle tápanyagot tartalmaz.

A baba mérete 20 hetesen

A babád akkora, mint egy banán.

20 hét az hány hónap?

A 20 hetes terhesség körülbelül 4 hónap és két hét. 20 hetes terhesként körülbelül a terhesség felénél jársz.

20 hetes terhes: mire számíthatunk

 

Ideje ünnepelni: félúton vagy!

 

Mostanra van egy aranyos kis dudorod… ultrahangon találkoztál a babáddal, és érzed a rúgásait. A gyomrod egyre nagyobb, és elkezdi összenyomni szegény hólyagját. Ha azt gondolta, hogy sokat kell pisilnie az első trimeszterben, még csak most kezdi! Tehát töltse fel a TP-t, és próbálja ki ezt a bepisilési tippet: Hajoljon előre, és tegye a karjait a térdére menet közben – ez a pozíció segíthet teljesen kiüríteni a hólyagot, és megspórolhat néhány utazást a női szobába.

 

A várandós anyákat sok minden ébren tartja éjszakánként, a terhességi stressztől a szülési gondokon át egészen a testedben tapasztalható furcsa érzésekig. Az álmatlanság és az alvászavarok szinte minden terhes nőt érintenek. És most egy új kellemetlenség következhet be: lábgörcsök – fájdalmas izom-összehúzódások, amelyek úgy tűnik, éppen akkor támadnak, amikor elalszik.

 

Ezek a görcsök egy kicsit titokzatosak. Ennek ellenére vannak módszerek a kezelésre:

 

Lefekvés előtt nyújtsa ki a vádliját

Üljön egy nagyon meleg fürdőbe Epsom-sókkal.

Megnyugtatni. Maradjon hidratált, és kérdezze meg kezelőorvosát a magnézium extra beviteléről (a kelát a legkönnyebben felszívódik).

20 hetes terhes tünetek

A terhesség 20. hetében a gyakori tünetek a következők:

 

Fejfájás

Gyomorégés és emésztési zavar

Gyengeség vagy szédülés

Lábgörcsök

Ödéma (a láb és a boka duzzanata)

Az innie-d outie lesz

20 hetes terhes Lingo lecke: Mi az a dúla?

 

Az ókori görög szolgálólány szóból eredeztethető modern dúlák a legősibb hagyományokból származnak, a nők a szülés és a csecsemőgondozás során támogatják a nőket. A mai dúlák képzett szakemberek, akik kényelmet, útmutatást és szolgáltatást nyújtanak a szülés előtt, közben és/vagy után. A dúlák nem írnak fel gyógyszereket és nem hoznak orvosi döntéseket, de támogatást nyújtanak az anyának, a gyermeknek és a családnak. A tanulmányok azt mutatják, hogy a dúla támogatása a vajúdás során boldogabb szülésélményhez vezet.

20 hetes terhes tennivalók listája

Döntse el a dúlát. A dúlákat általában nem fedezi az egészségbiztosítás, ezért érdemes megnézni, hogy egy ilyen bérlés belefér-e a költségvetésébe. Itt az ideje interjúkat készíteni, mert a népszerű dúlákat gyakran hónapokkal korábban lefoglalják.

 

Vegyél életbiztosítást. Még egy „felnőtt” felelősség a lista leellenőrzésére, a végrendelet frissítése vagy létrehozása mellett. Olvassa el a különböző típusú fedezeteket, és kérjen ajánlásokat a helyi brókerekhez. A legjobb, ha körülnézünk és összehasonlítjuk az árajánlatokat.

 

Tervezze meg a többi gyermeke és házi kedvence gondozását a vajúdás alatt. A munka kiszámíthatatlan. Döntse el a megbízható lélek mellett, aki gondoskodhat a többi gyerekről és házi kedvenceiről. Készítsen másolatokat a kulcsokról, és nyomtassa ki a könnyen követhető utasításokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük