40 hetes terhesség

40 hetes terhesség

Terhesség

40 hetes terhes: 40 hetes baba

A terhességed 40. hete van! Fogadjunk, hogy készen állsz… labdázni! A baba körülbelül 6-9 kilós. mostanra; az átlag 7 ½. Van szőr a fején (vagy talán csak barackfasz), szemöldöke, szempillája, aranyos kis orra, körmei és lábkörmei. A kezei meg tudják fogni, a szája tud szopni és nyelni, tüdeje, szíve és gyomra készen áll. Hónapok óta bepisil a magzatvízbe, de még nem ürítette ki az első székletet. Ha ezt születés előtt teszi, az magzati szorongás jele lehet. Észreveheti, ha a víz megtörik, és büdös vagy elszíneződött. Az elmélet szerint a babák az anyaméhben is kakilhatnak, ha megszülettek, mert az emésztőrendszerük érett.

A meconium, ez az első székletürítés, magzatvízből, magzati sejtekből és lanugóból áll, amely szőrréteg borította őt az anyaméhben. Néhány napig megtisztítja újszülöttjétől. Miközben tejet iszik, a ürüléke (nagyon-nagyon meg fogod ismerni a kakiját!) fokozatosan kivilágosodik és megváltoztatja a színét. Az egészségesen szoptatott újszülött ürüléke sárga, folyékony és magvasnak tűnik. Az egészséges tápszerrel táplált újszülött ürüléke világos barnás és pépes színű, mint a mogyoróvaj.

A csecsemő mérete 40 hetes terhességnél: A baba körülbelül 6-9 font súlyú, és akkora, mint egy görögdinnye.

40 hetes terhes: mire számíthatunk

Még mindig terhes? Kitartás. A nők többsége a határidőt követő másfél héten belül szül, bár tisztában vagyunk vele, hogy minden nap egy örökkévalóságnak tűnik. A baba mélyen a medencéjében ül, és ettől a nyomástól a szeméremtest nagyon megduzzad. Ez a nyomás okozza a „könnyedő lépésbetétet” vagy az éles lövöldözési fájdalmat.

Hacsak a baba nem farfekvésű vagy keresztirányú, a feje a méhszájnak nyomódik, és már kezd elvékonyodni és kitágulni. A tágulás hosszú-hosszú ideig tarthat, és előfordulhat, hogy nem érzi, hogy megtörténik. Ha kíváncsi, a terhesgondozó ellenőrizheti az előrehaladását.

A hüvelyváladék megnövekedett, de ügyeljen valami ragacsosnak tűnőre, például a tojásfehérjére. Ez a nyákdugója. Egyszerre, vagy apránként is kijöhet, és remek jele annak, hogy közeleg a szülés. Egy másik jelzés a véres megjelenés, vagy rózsaszínes vagy vörös árnyalatú nyálkahártya.

Ha a víz megszakad, azonnal hívja orvosát; a munka valószínűleg a sarkon túl van. PROM vagy a membránok idő előtti szakadása esetén kezelőorvosa vagy szülésznője megmondja, mennyi ideig kell elmennie a szülés előidézése előtt. Ennek az az oka, hogy a vizeszacskó megvédi a babát a fertőzéstől, és minél több idő telik el a repedés után, annál nagyobb a fertőzés kockázata.

40 hetes terhesség tünetei:

A terhesség 40. hetében a gyakori tünetek a következők:

 

Braxton Hicks összehúzódások

Hasmenés

Lábgörcsök és kismedencei fájdalom

Fészekrakási ösztön

Álmatlanság

A méhnyak tágulása vagy kiürülése

40 hetes terhes: To-Do List

Élvezd a pároddal töltött időt: Valószínűleg mindenki azt mondja neked, hogy „aludj, amíg tudsz”, vagy illessz be olyan tevékenységekbe, amelyeket nehéz elvégezni, ha a baba megérkezik. Könnyebb mondani, mint megtenni, különösen, ha Ön 40 hetes terhes! De van benne igazság. Miután megjön a baba, éjjel-nappal elfoglalt leszel. Menj el vacsorázni, nézz meg egy filmet és látogass el a barátaidhoz.

 

Kérjen szülés utáni támogatást: És legyen konkrét. Ha a család és a barátok felajánlják a segítségüket, mondd el nekik, hogy pontosan mire van szüksége – étkezés, kutyasétáltatás, vagy csak a baba kézben tartása vagy ringatása, hogy pihenjen. (Érdemes hozzáadni a SNOO Smart Sleepert a „falujához”. Olyan ez, mint egy plusz kézkészlet a nagymama távozása után!)

 

Gyűjtsön össze kérdéseket az első gyermekorvosi találkozóhoz: Tudnia kell, milyen gyakran kell felkeresnie az első néhány hónapban. Esetleg kérdéseket tehet fel az oltással, a szoptatással kapcsolatos tippekkel stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük