37 hetes terhesség jelei

37 hetes terhesség: a visszaszámlázás elkezdődött

Terhesség

37 hetes terhes

Mosolyogsz a gondolatra, hogy hamarosan egy bújós baba lesz a kezedben? Lehet, hogy a babád is mosolyog! Arcizomzata teljesen kifejlődött, és imádnivaló kis vigyorokat és arckifejezéseket gyakorol, miközben nagy bemutatkozására készül.

OK… a mosolya még nem jelent pontosan semmit – de 8-12 héten belül a világra bukkanását követően képes leszel vigyorogni az örömtől!

A baba mérete 37 hetes terhesen

A babája körülbelül sárgadinnye méretű 37 hetesen.

Hány hónapos a 37 hetes terhesség?

A 37 hetes terhesség körülbelül 9 hónap.

37 hetes terhes: baba 37 hetesen

A 37. héten a tüdő teljesen készen áll a levegő lélegzésére. A tüdő belseje teljesen be van vonva egy olyan vékony béléssel, mint egy szappanbuborék, amely „felületaktív anyagból” készült. Ez a csodás anyag megóvja a tüdejében lévő összes apró légzsákot attól, hogy minden kilégzéskor összecsukódjon (az elődöknek egy szintetikus változatot kell adni, hogy nyitva tartsák a tüdejét). A fogantyúja most már elég erős lehet ahhoz, hogy az ujjához tapadjon, és megtartsa saját testsúlyát, miközben felhúzza ülő helyzetbe! Ez a fogóreflex lesz az egyik olyan dolog, amelyet a gyermekorvosok a csecsemő első látogatásakor ellenőriznek, a szopási és gyökeresedési reflexekkel együtt.

37 hetes terhes: mire számíthatunk

Gratulálunk, sikerült! Ha a babája ezen a héten született, akkor „korai születésűnek” számít. (E hét előtt koraszülött lenne). A teljes futamidő 39 és 41 hét között van, a késői vagy „bejegyzési dátumok” pedig 42 hét és több.

Ha ez az első gyermeke, akkor valószínű, hogy a baba dátuma után lesz – az átlagos első terhesség 41 hétig és egy napig tart! A nőknek csak körülbelül 5%-a szül az esedékes időpontban, amit valóban „esedékesség becslésének” kellene nevezni. Valószínűleg ez nem vigasztal, ha idegesnek érzed magad, vagy elárasztanak a barátoktól és családtagoktól érkező kíváncsi szövegek és e-mailek.

Szinte minden ápoló ragaszkodik az indukcióhoz, ha elmúlt 42 hét, és sokan csak 41 hetet engednek meg. Valószínűleg gyakran látni akarnak majd ebben az időszakban, és felírhatnak egy nem stressztesztet és biofizikai profilt, így Ön és babája is jól van. Ez egy nem invazív teszt a magzat mozgásának, a baba pulzusának és a magzatvíz mennyiségének mérésére. Az orvosok aggódni kezdenek, ha a terhesség túl sokáig tart, mert a méhlepény leépülhet, a baba túl nagyra nőhet, és a magzatvíz elkezd fogyni.

Beszéljen orvosával vagy szülésznőjével, hogy megtudja, hogyan vélekedik az indukcióról, és mennyi későn engedik el. A Cochrane áttekintése szerint bizonyos előnyökkel járt annak a nőknek az ösztönzése, akik túllépték a határidőt, azonban „bármely nagyon-nagyon komoly kockázat kicsi”.

Teendők listája a terhesség 37. hetére

 

Ismerje meg a szülés jeleit:

Mik azok a Braxton Hickek? A Braxton Hicks olyan összehúzódások, amelyek úgy érzik, mintha a has megfeszülne, és jön-megy. Sok nő úgy írja le ezeket a hamis összehúzódásokat, mint enyhe menstruációs görcsöket. Bár a Braxton Hicks összehúzódások enyhén kényelmetlenek és fájdalmasak lehetnek, nem okoznak szülést és nem nyitják meg a méhnyakot.

Mi az a „hamis szülés”?: A „hamis vajúdás” (más néven „prodromális vajúdás”) kicsit más, mint a Braxton Hicks, amely fájdalommentes és ritka. A hamis szülés valódinak tűnhet – fájdalmasnak –, de az összehúzódások kiszámíthatatlanok, és rendszertelen időközönként jelentkeznek. Sok nő soha nem tapasztalja meg, de mások napokkal vagy akár hetekkel foglalkoznak vele, mielőtt valódi szülésük megkezdődik.

Mik a „valódi munka” jelei? Ha fájdalmas összehúzódásokat tapasztal, amelyek nem múlnak el, és az idő múlásával fokozódnak, feltétlenül hívja azonnal orvosát vagy szülésznőjét. Ezek a valódi vajúdás jelei, és gyakran a nyálkahártya elvesztésével járnak együtt (amit „véres show-nak” is neveznek), és feltörik a zacskó víz – ami nagy kiömlésben vagy lassú szivárgásban történhet meg. Egyes nők vize nem szakad meg, amíg a vajúdás kellős közepén vannak.

Időzítse meg az utat a kórházba vagy a szülési központba: Nehéz lehet eldönteni, mikor hagyja el otthonát vajúdás közben. Biztosan nem akarsz túl korán eljutni a szülőhelyedre, és elfordulni tőle, de nem is akarsz az a nő lenni a hírekben, akinek babája volt az autójában! Számítsa ki, mennyi időbe telik eljutni szülőhelyére a legjobb esetben (nincs forgalom) és a legrosszabb esetben (csúszáskor). Győződjön meg arról, hogy tud egy alternatív útvonalat is.

Próbálja ki a Miles Circuit-et: A Miles Circuit-et egy dúla fejlesztette ki, hogy segítse a baba pozícionálását. Hasznos gyakorolni a szülés megkezdése előtt, és hasznos lehet a korai szülés során is. Az áramkör 90 percet vesz igénybe – bár addig is dolgozhat.

Tisztítás és rendszerezés: Legyen egyértelmű: Nem azt mondjuk, hogy meg kell tennie – nyugodtan kérje meg partnerét, vagy vegyen fel valakit, hogy tegyen rendet. A nagy nap közeledtével sok nő elsöprő késztetést érez arra, hogy „fészkelődjön”. Ez egy ősrégi, terhesség végi tünet, és jobban fogod érezni magad, ha csak engedsz neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük