ezt tedd férfiként szülés közben

Hogyan támogasd a partnered szülés közben?

Terhesség

A szülés olyan időszak, amikor az újdonsült anyáknak történelmileg három-négy ember volt körülöttük, akik támogatást kaptak. Valójában hagyományosan az újszülötteket ugyanúgy babázzák, mint a babát! Tehát, bár lehet, hogy nem te csinálod az összes drukkolást… felbecsülhetetlen szereped van a szülőszobán! Szerető figyelme és támogatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyermeke születése a lehető legzökkenőmentesebben menjen végbe.

Baba-mama blog

Íme néhány módszer, amellyel támogathatja partnerét a szülés során.

Csináld meg a házi feladatodat.

Akár készen áll, akár nem, ez a baba meg fog jönni… de ha a lehető legjobban készen áll, az segít, hogy szupersztár segítőtárs legyen. A jobbik fele sokat fog foglalkozni vele – és a tányérjával – a nagy napon. Ha felkészült az elkövetkezendőkre, segíthet lecsillapítani aggodalmait, és kommunikálhat gondozói csapatával. És a nagy nap előtt nagyon hasznos lenne, ha felfrissítenéd a vajúdás alapjait egy könyvvel vagy egy szülésórával… csak győződj meg arról, hogy teljesen értesülsz mindenről, ami fog történni!

Csomagolja be a táskát.

Amikor elérkezik a szülés napja, készen kell állnia a szüléshez – és a későbbi kórházi tartózkodáshoz – szükséges összes kellékhez. (A legjobb, ha a kórházi táskát néhány héttel a határidő előtt bepakolod… ne hagyd az utolsó pillanatra!). A szükséges papírmunka, személyi igazolvány és biztosítási kártyák, csereruhák és piperecikkek mellett ügyeljen arra, hogy a táskáját elterelje. Lehet, hogy csak várakoznia kell egy kis időt (gondoljon egy pakli kártyákra, magazinokra vagy egy táblagépre, amely tele van nézhető műsorokkal). Érdemes elrejteni néhány kényelmi tárgyat, vagy bármit, amire a leendő szülőnek szüksége van ahhoz, hogy nyugodtnak érezze magát… talán levendulaolajat lehet a kórházi párnájára pörgetni, vagy kényelmes zoknit és könnyű harapnivalókat, amelyeket anya vajúdhat (egyszerű keksz, gyógytea mézzel). , kókuszvíz) és néhány kedvenc csemege, ha a baba megszületik (a szülésnél valóban megnöveli az étvágyat!). És ügyeljen arra, hogy legyen kéznél további arcmaszk, amellyel megvédheti magát és gondozását végző csapatát a COVID-19-től.

Legyen Ön a higgadtabb

A szülés folyamata… egy kicsit stresszessé válhat. Ez azt jelenti, hogy az egyik legfontosabb kötelessége, hogy partnere nyugodt és magabiztos legyen. Készíts egy lejátszási listát nyugtató dalokból, amelyeket bekapcsolva ellazíthatsz, gyakorolhatsz mély légzést, vagy akár meditálhatsz együtt.

Terhesség blog

Tegyen fel kérdéseket, és álljon készen arra, hogy pártját képviselje.

Ismerkedjen meg a vajúdási tervvel, hogy készen álljon arra, hogy válaszoljon a kérdésekre a partnere nevében, tegyen fel kérdéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindannyian ugyanazon az oldalon áll, és szót emelhet szerettei mellett a szülőszobán.

Légy kész arra, hogy ott legyél… bármilyen módon a partnerednek szüksége van rád.

A munkád végső soron… bármit is mond a leendő szülő! Ez azt jelentheti, hogy meg kell etetni a jégforgácsot, és letörölni az izzadságot a homlokáról… vagy egyszerűen megfogni a kezét… vagy akár a lábát is, amikor eljön az ideje!

Mondanom sem kell, most nincs itt az ideje, hogy nyilatkozz arról, mennyire kimerült vagy, vagy hangot adsz, milyen bruttó ez az egész munkaerő-biznisz. Dehogy! Az Ön feladata, hogy segítsen feldobni a hangulatát, miközben megbirkózik ezzel a nehéz feladattal.

Ragadja meg a pillanatot (engedéllyel!).

Bár gyermeke születésének puszta emlékei egy életen át megmaradnak, érdemes lehet fényképet vagy videót is készíteni az élmény emlékére. Ha ezt Ön és partnere előre megbeszélte és megállapodott, az Ön feladata az lesz, hogy fényképeket készítsen és videót rögzítsen vajúdás közben vagy közvetlenül utána (kérem, ne legyenek engedély nélküli paparazzi képek!).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük