kreatív módszer vidám fürdőzéshez

Kreatív módszerek a baba fürdőzés szórakoztatóbbá tételére

Baba témák

A babakorban minden csodálatos és izgalmas a kicsiknek. Ha beköszönt a kisgyermekkor és a kisgyermekkor, nehezebb lehet szórakoztatónak érezni a hétköznapi feladatokat. És még nehezebb meggyőzni az apró embereket arról, hogy amit akarsz, azt meg kell tenni. A fürdéshez szükséges játékidő befejezése lehet az egyik kihívást jelentő szülői pillanat!

De nincs veszve minden remény. A hagyományos fürdőjátékok nagyszerűek, de ha nem a legénység kedvéért vágnak, akkor itt az ideje, hogy oldalra tedd a gumikacsát, és kipróbálj valami újat. Rengeteg ötletünk van a játékoktól és a környezeti változtatásoktól, amelyek nem kerülnek semmibe, és javítják a fürdési időt, egészen a megvásárolható váratlan játékokig és kellékekig, amelyek szórakoztatóbbá teszik a rutint.

Baba-mama blog

Tehát töltse meg a kádat, és öntse bele a buborékokat. A fürdőzés hamarosan kevésbé lesz fárasztó számodra, és sokkal könnyebb lesz rábeszélni a gyerekeket.

Ujj festés
A kicsik élvezni fogják a könnyen használható ujjfestékekkel való alkotást és színkeverést (ezeket a Crayola fürdőkádfestékeket a dollárboltokban lehet átvenni!). Még jobb, hogy egyáltalán nem festettek – színes szappanok, ami fájdalommentessé teszi a tisztítást.

Fürdőjátékok forgatása
A többi játékidő-kedvenchez hasonlóan a fürdőszobai játékok is elveszíthetik fényüket, ha túl gyakran használják őket. Fontolja meg a miniatűr játékforgatást úgy, hogy a rejtekhelyét ketté vagy harmadára osztja, és a használaton kívülieket az ágyneműtartóban vagy a mosogató alatt lévő szemetesben tárolja. Ezzel a taktikával a játékok hosszabb ideig frissek és szórakoztatóak lesznek; csak ügyeljen arra, hogy eltárolás előtt alaposan mossa meg és hagyja megszáradni.

Gyengéd buborékok
Nem minden gyerek jár jól a szokásos és népszerű fürdőszappanokkal. Továbbá, ha bármilyen folyékony szappannal heversz, buborékokat hozz létre, ez egy recept a fájó szemre. Próbálja ki a tisztább, természetes fürdőbuborékokat a zökkenőmentes és szórakoztató fürdőért, anélkül, hogy könnyeket észlelne. Szeretjük a Hello Bello Ultra-Mild habfürdőt és a California Baby Bubble Bath-et (egyes fajtákhoz még habpálca is jár!).

Buborékfúvó
Ha már a buborékokról beszélünk, akkor még jobbak, ha interaktívak. A fürdőzésre szabott fúvó egy aranyos és ügyes játék, amelyet a napnak ebben a szakaszában használhatunk.

Fürdőbombák
Legyen óvatos az illatokkal és a színezékekkel, ha gyermekeinek érzékeny a bőre, de ma nagyon sok gyönyörű és szórakoztató fürdőbomba-lehetőség kínálkozik a piacon. Némelyikben játékok vannak elrejtve; mások csillogó élményt nyújtanak, és még inkább megtöltik vidám színekkel a kádat. Nézze meg az Etsy, a Target és a helyi kézműves vásárokat, ahol sok fürdőbomba-lehetőséget talál.

Zuhany „Eső”
Tegyél egy éjszakát az esőerdőben úgy, hogy adj hozzá egy kis felülről folyó vizet. Figyelmeztetés: hisztérikus kuncogás léphet fel.

Irány jéghorgászni
Adjunk hozzá néhány csepp ételfestéket a vízhez, és öntsük egy jégtálcába, hogy színes kockákat készítsünk a fürdéshez. Dobja be őket a fürdés kezdetekor (vagy néhány időközönként, hogy elterjedjen a szórakozás), és nézze meg, hogy a gyerekek el tudják-e fogni a csúszós „halakat” szűrőjátékokkal (vagy a kezükkel), mielőtt elolvadnak. Ha elfelejti vagy nincs ideje színes jeget készíteni, a normál jég jól működik.

Fürdőkréta
Váltsd át a fürdőben használt ujjfestékről a pufók, könnyen fogható fürdőkrétára, amellyel a kicsik művészetet készíthetnek a falakon a mosogatás előtt vagy alatt.

Hangulat beállítása
Kissé tompítsd a lámpákat, vigyél be lámpát vagy lángmentes gyertyákat, és használj levendula illatú termékeket. A gyerekek úgy tesznek, mintha egy gyógyfürdőben lennének, az egész jelenet sokkal kevésbé lesz megterhelő számodra, és ez a feloldó rituálé biztosan gyakori kérés lesz.

Csészerakás
Nagyon sok van, ezért válasszon olyan markolatot és színeket, amelyeket a kicsik imádni fognak. Az egymásra rakható csészék (Etsy, Amazon, Target) nagyszerű érzékszervi játékok a mindennapi használatra, de jól használhatók a fürdőben is, mártáshoz, lekenéshez és egymásra rakáshoz is.

Slime Bath
A nyálkaimádó gyerekek felfordítják a fedőjüket ezért a különleges púderért, amely vízzel összekeverve nyálkás nyálkával tölti meg a kádat. Őrülten hangzik, amíg meg nem tanulod, hogy ezt a varázslatos iszapélményt extra vízzel hígíthatod, hogy könnyen elmosogathasd, ha már játszottak egy darabig. Öntse a port a kádba, hogy a fürdővizet nyálkává változtassa, és készüljön fel a rengeteg nevetésre.

De ha a nyálkával teli kád gondolata elkeserít, kisebb adag fürdőzési iszap is beszerezhető olyan készenléti szolgáltatóktól, mint a Crayola és különféle kézművesek. Akár otthon is elkészítheted magad. Ez a recept por formájában marad egészen addig, amíg a gyerekek be nem viszik magukkal a fürdőkádba, ahol varázslatosan nyálkává változik a kezükben.

Szórakoztató szappan
Ez egy újabb oktalan dolog, amelyhez csak a legapróbb erőfeszítés szükséges. Vegyen fel szép szappanokat utazásai során, vagy nyírjon ki egy normál rudat egy vágókéssel, hogy olyan formákat készítsen, amelyekre nem számítanak.

Felhőtészta
A fürdőzési iszaphoz hasonlóan szórakoztató érzékszervi élményt nyújt a rutin felpörgetése. Tekintse meg ezt az egyszerű barkácsolást a The Soccer Mom Blogról, és készítse el a sajátját.

Ragyogj, bébi, ragyogj!
Világít a sötétben bármi, ami a gyerekek kedvence. Csak egy fekete fényre és vitaminokra van szüksége, hogy egy teljesen klassz, ragyogó fürdőpartit alkosson, amit újra és újra meg akarnak csinálni. Itt találja a DIY-t.

Építs, bébi, építs!
Frissítse fürdőjátékát egy lebegő blokkkészlettel – ideális szórakozás az óvodás kortól egészen a kisiskolásokig.

Válassz egy témát
Minden alkalom felemelkedett, ha témát ad neki. Állítsa be a fürdőszobát előre olyan játékokkal, amelyek egy témában vannak (sellők, autók és teherautók, hercegnők, tengeri élőlények stb.). Még néhány táblát is elhelyezhet a falakon, vagy kiválaszthat összehangolt törölközőket a téma hordozásához. A gyerek imádni fogja, hogy olyan játékokat találjon, amelyeket általában nem használ a fürdőben, és vár rájuk; csak győződjön meg róla, hogy használat után teljesen meg tudja szárítani őket (így nem gyűlik össze a víz a belsejében, ahol megpenészedhet).

ABC és 123
A fürdőidő egy képernyő nélküli pillanat, amely tökéletes arra, hogy a gyerekek gyakorolják az iskolában vagy otthon tanultakat. Mutasson különböző tárgyakra, és kérdezze meg kisgyermekét, hogy milyen színűek; válasszon egy betűt az ábécéből, és segítsen az óvodás gyermekének előhívni a vele kezdődő szavak listáját; a nagyobb gyerekek pedig próbáljanak meg közösen elmesélni egy történetet, mint egy másik kreatív módot annak felfedezésére, amin dolgoznak.

Reméljük, hogy ezek a kreatív ötletek segítenek a kapcsolatteremtésben, a kikapcsolódásban és a családi emlékek ápolásában, amelyek révén mindenki nyikorgó-tisztának, kiröhögöttnek érzi magát, és készen áll a nap kedvenc részére: lefekvés idejére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük